Principală  —  Ediţia PRINT  —  Ştiri vechi   —   Pentru a da împrumut Moldovei,…

Pentru a da împrumut Moldovei, Rusia trebuie să modifice Legea Bugetului

Aflat la Moscova în vizită de lucru, Preşedintele Republicii Moldova, Vladimir Voronin, s-a întîlnit cu Preşedintele Guvernului Federaţiei Ruse, Vladimir Putin. S-a convenit asupra acordării de către Rusia Republici Moldova a unui credit în valoare de 500 milioane dolari SUA, transmite biroul de presă al Preşedinţiei.

Preşedintele Guvernului Federaţiei Ruse a anunţat că prima tranşă în mărime de 150 milioane dolari va fi transferat în cel mai apropiat timp. Totuşi, pentru aceasta e nevoie ca Duma Rusiei să facă ajustări la Legea Bugetului 2009. „Putin a declarat că se va adresa în acest scop Legislativului Rusiei, iar bugetul de stat al ţării va trebui modificat. Preşedintele Republicii Moldova, Vladimir Voronin, a menţionat în context că banii vor fi utilizaţi pentru finanţarea mai multor proiecte investiţionale, despre care s-a discutat săptămâna trecută în cadrul Consiliului economic al ţărilor CSI, eveniment desfăşurat la Chişinău.” se spune în comunicatul de presă remis de Preşedinţie.
Voronin a mai spus că, pe parcursul anilor, Republica Moldova a demonstrat că este un stat solvabil, dînd asigurări că ţara noastră va face faţă acestui credit. „Voronin a reiterat recunoştinţa autorităţilor moldoveneşti conducerii Federaţiei Ruse pentru suportul politic acordat în situaţia dificilă creată în Republica Moldova după alegerile din 5 aprilie. Şeful statului a apreciat faptul că poziţia Rusiei a fost reconfirmată de mai multe ori, inclusiv la Summit-ul UE – Federaţia Rusă de la Habarovsk, ceea ce denotă caracterul trainic şi de neclintit al relaţiilor noastre.

Vladimir Voronin a împărtăşit opinia Preşedintelui Guvernului Federaţiei Ruse privind evoluţiile pozitive din raporturile moldo-ruse, precizînd că Republica Moldova se bucură de întreg sprijinul şi înţelegerea din partea Rusiei în toate problemele.

Preşedintele şi-a exprimat convingerea că întrevederea de astăzi va contribui la dezvoltarea dialogului moldo-rus pe diverse planuri, la aprofundarea şi extinderea relaţiilor bilaterale reciproc avantajoase. „